Economie

Mașinile înmatriculate provizoriu în Republica Moldova vor achita taxa de drum

Autovehiculele înmatriculate provizoriu pentru probe în Republica Moldova vor avea reguli speciale de impunere cu taxa pentru folosirea drumurilor. Guvernul a aprobat în ședința de ieri avizul la proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative, înaintat cu titlu de inițiativă legislativă, transmite MOLDPRES.

Astfel, Codul fiscal va prevedea că obiect al impunerii cu taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova sunt autovehiculele înmatriculate permanent, temporar sau provizoriu pentru probe în Republica Moldova.

Totodată, Codul fiscal se va completa cu un articol nou care va stabili norme distincte privind perioada fiscală și cuantumul taxei pentru înmatricularea provizorie a autovehiculelor pentru probe. Conform proiectului, prima perioadă fiscală în acest caz va constitui 90 de zile din ziua achitării taxei.

În acest caz, taxa se va achita în mărime de 25% din cotele taxei stabilite conform anexei nr. 1 la Titlul IX (Taxele rutiere) din Codul fiscal. La expirarea termenului de 90 de zile, subiecții impunerii vor achita taxele conform art. 339 din Codul fiscal, pentru perioada rămasă din anul calendaristic respectiv.

Proiectul conține și completări la Legea cu privire la asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule, care vor permite încheierea contractelor de asigurare cu perioade mai mici decât 12 luni pentru autovehiculele înmatriculate provizoriu pentru probe, dar nu mai mici de 30 zile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *