Social

Mașinile mai vechi de 7 ani vor fi putea fi înregistrate până la 1 noiembrie

Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat, astăzi, de Legislativ, transmite Moldpres.

Proiectul a generat păreri contradictorii în Legislativ, iar unii deputaţi au spus că este o acţiune de PR. "Proiectul complică şi mai mult intrarea pe teritoriul R. Moldova. Mai bine am reveni la modalitatea aplicată în 2010, când cetăţenii plăteau la graniţă accizul şi îl primeau înapoi când ieşeau. În consecinţă, vom avea multe maşini înregistrate în Transnistria", a opinat deputatul Igor Dodon.

Conform legii, cotele accizelor pentru vehiculele mai vechi de şapte ani vor fi majorate cu 5%, pentru fiecare an de exploatare ce depăşeşte şapte ani, dar nu mai mult de 35%. În acelaşi timp, pentru mijloacele de transport cu termenul de exploatare ce nu depăşeşte şapte ani vor fi menţinute cotele accizelor stabilite de Codul Fiscal.

Documentul mai stipulează că, până la 1 noiembrie 2012, persoanele fizice rezidente în Moldova, care au introdus în regim vamal de import temporar pe teritoriul ţării autoturisme cu numere de înmatriculare străine şi nu le-au plasat în regim vamal de import definitiv, vor fi obligate să le elimine de pe teritoriul ţării.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *