Actualitate

Măsuri sporite de securitate pentru 16 martie, data alegerii președintelui

Despre acest subiect a discutat Premierul Vlad Filat cu reprezentanţii tuturor structurilor de forţă, Procuratura Generală, Ministerul de Interne, Serviciul de Informaţii şi Securitate, Centrul anticorupţie şi Serviciul de Pază Protecţie, pe care i-a convocat astăzi, 13 martie, la Guvern.

În cadrul şedinţei, a fost abordată problema asigurării ordinii publice în ziua alegerii Preşedintelui pentru a se evita ciocniri violente şi tulburări ale ordinii publice.

Această decizie a fost luată după ce Partidul comuniştilor a anunţat că în ziua în care parlamentarii vor alege Şeful statului, comuniştii îşi vor scoate simpatizanţii în stradă pentru a protesta împotriva alegerilor, care, după părerea lor, sunt ilegale.

Premierul a subliniat necesitatea mobilizării forţelor de ordine şi coordonării eficiente a acţiunilor acestora şi a solicitat conducerii instituţiilor în cauză să întreprindă toate măsurile necesare pentru asigurarea ordinii de drept şi respectarea legii.

La şedinţă au participat ministrul Afacerilor Interne, Alexei Roibu, directorul SPPS, Igor Bodorin, directorul CCCEC, Viorel Chetraru, directorul adjunct al SIS, Valentin Dediu, şi Procurorul General al Republicii Moldova, Valeriu Zubco.

Via Moldova.org
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *