Social

Măsuri suplimentare în domeniul apărării împotriva incendiilor

Prin aceasta, planificarea controalelor de către organele supravegherii de stat a măsurilor contra incendiilor se va face, având în calitate de criteriu de risc suprafaţa totală a obiectului supus controlului. Pe măsura majorării suprafeţei, creşte probabilitatea propagării incendiului pe toată suprafaţa construcţiei, generând incendiu de proporţii, cu provocarea pericolelor pentru viaţa şi sănătatea persoanelor şi pagube materiale considerabile.

Ministerul Afacerilor Interne care a propus modificarea a stabilit gradul de risc apreciat cu 5 puncte pentru obiectele cu o suprafaţă mai mare de 500 m.p., de 4 puncte pentru cele a cărei suprafaţă variază între 301m.p. şi 500 m.p., de 3 puncte pentru cele cu suprafaţa între 201m.p. şi 300 mp., de 2 puncte – cu suprafaţa de la 101 m.p. până la 200 m. şi de 1 punct pentru cele a cărei suprafaţă este de până la 100 m.p, inclusiv.

Ministrul Afacerilor Interne Oleg Balan a menţionat că, odată cu revizuirea criteriilor de risc, organele supravegherii de stat a măsurilor contra incendiilor vor avea un mecanism eficient, clar şi transparent de planificare şi efectuare a controalelor de stat asupra activităţii de întreprinzător. Totodată, ministrul a spus că e timpul ca să fie impuse cerinţe în ce priveşte materiale şi elementele de construcţii, utilizate la edificarea unor clădiri şi instalații, acestea trebuie să corespundă prevederilor documentelor normative europene şi internaţionale şi să asigure o protecţie sporită împotriva incendiilor.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *