Eveniment

Matei, învestit în funcția de director al ICR Chișinău

Cu un cuvânt de salut către cei prezenți s-a adresat președintele AȘM, acad. Gheorghe Duca. El și-a exprimat gratitudinea pentru faptul că pentru învestirea respectivă a fost aleasă instituția pe care o conduce.

La rândul său, președintele Institutului Cultural Român, prof. Andrei Marga, a menționat faptul că ICR, ca parte a Ministerului Afacerilor Externe al României, are un singur scop – de a face o singură diplomație – cea a culturii române. „Ne-am gândit cum să facem – să punem în fruntea institutelor manageri sau personalități de cultură. Credem că nu am greșit alegând personalități de cultură. Actualmente, avem 17 filiale ale ICR. Vom mai deschide asemenea filiale la Kiev, Belgrad, Montreal, Cairo și în alte părți ale lumii”, a declarat Andrei Marga.

O numire pentru apropiere

„Numirea domnului Valeriu Matei în funcția de director al ICR se încadrează perfect în politica promovată de către cele două țări românești – de a ne apropia prin cultură, limbă și educație”, a constatat Ovidiu Dragna, secretarul de stat al MAE al României.

La manifestare a participat Mihai Moldovanu, vireprim-ministrul R. Moldova. El și-a exprimat speranța că noua conducere a ICR va colabora cu guvernul și cu societatea civilă. Iar Valeriu Matei, mulțumindu-le tuturor, a spus că împreună cu directorul său adjunct, scriitorul ieșean Nichita Danilov, și cu instituțiile din R. Moldova vor face totul pentru promovarea culturii române aici, acasă, și în lume.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *