Eveniment

Matthias Meyer: „Țările europene vor să contribuie la PARCURSUL EUROPEAN al RM”

Iar cel mai bun suport din partea țărilor europene poate fi exprimat acum prin investiții străine directe, prin venirea companiilor ce deschid întreprinderi moderne, ce creează noi locuri de muncă și oferă pachete sociale serioase și care reprezintă modelul european. Declarația aparține viceprim-ministrului, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr și a fost făcută în cadrul întrevederii cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Germaniei în R. Moldova, Matthias Meyer.

Totodată, Excelența Sa, Matthias Meyer, a declarat că țările europene vor să contribuie la parcursul european al R. Moldova, fiind de acord că este important să fie atrași cât mai mulți oameni de afaceri din Vest, care să contribuie la stabilizarea situației social-economice, evidențiind astfel avantajele integrării europene. În context, diplomatul a subliniat că justiția și investigarea cazurilor de corupție sunt foarte importante pentru avansarea pe această cale.

Oficialul a propus organizarea unei întâlniri a unui grup de investitori germani, deja prezenți în R. Moldova, cu ministrul Economiei, pentru a spori încrederea investitorilor în economia moldovenească. La reuniune ar urma să fie puse în discuție chestiuni ce țin de mediul de afaceri, inclusiv administrarea fiscală și vamală, precum și de eliberarea autorizațiilor de diferit gen.

Vicepremierul a salutat ideea și a propus ca aceste întâlniri să poarte un caracter regulat, cu invitarea miniștrilor relevanți, cum ar fi cel al Finanțelor, al Educației, precum și alți oficiali, pentru a se documenta din prima sursă cu necesitățile investitorilor, și a menține un dialog profesional permanent.

Potrivit ministrului Economiei, Germania deja are o prezență semnificativă în R. Moldova, iar companiile de aici au contribuit la o creștere a exporturilor în Germania de 45% în primul semestru al anului curent.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *