Internațional

McCain la CNN: “Putin exercită presiuni asupra R. Moldova și a ţărilor din aşa zisa străinătate apropiată. În mod sigur, Ucraina rămâne “bijuteria cea mai de preţ”

John McCain a efectuat o vizită fulger la Kiev, în acest weekend, la invitaţia forţelor din opoziţia pro-european. Senatorul american a urcat pe scenă şi a ţinut un discurs de încurajare celor 200.000 de ucrainieni ieşiti în centrul oraşului, pentru o manifestaţie de amploare.

"Îl văd pe fostul KGB-ist, (n.r. Vladimir Putin) din ce în ce mai categoric în dorinţa sa de a-şi readuce sub influenţă străinătatea apropiată. Putin exercită presiuni asupra Republicii Moldova, Lituaniei, Letoniei, Estoniei, asupra ţărilor din aşa zisa străinătate apropiată. În mod sigur, Ucraina rămâne "bijuteria cea mai de preţ", a spus oficialul de la Washington.

Conform senatorului american, cunoscut pentru sentimentele sale rusofobe, "nu este nici un dubiu că Ucraina este de o importanţă vitală pentru Vladimir Putin".

"Rusia exercită presiuni asupra ucrainenilor prin preţurile la energie şi alte acţiuni economice. Astfel devine evident că Moscova recurge la tactica ameninţărilor", a adăugat McCain, unul dintre cei mai puternici politicieni americani din Congres.

Sursa: Cotidianul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *