Externe

McDonald’s părăsește Kazahstanul din cauza restricțiilor de aprovizionare

Lanțul de restaurante fast-food, operat de Food Solutions KZ LLP își încetează activitatea sub marca McDonald’s în Kazahstan, din cauza restricțiilor de aprovizionare. Anunțul a fost făcut joi, 5 ianuarie, la doar o zi după ce publicația Bloomberg a scris că McDonalds intenționează să părăsească Kazahstanul. 

„Reluarea activităților și momentul deschiderii noilor restaurante fast-food sub o nouă denumire vor fi anunțate în viitorul apropiat. Vizitatorilor li se vor oferi produse de înaltă calitate, un meniu variat și un serviciu ospitalier. Restaurantele fast-food vor continua să funcționeze în conformitate cu actualele standarde, valoril și principii înalte”, se arată într-un comunicat publicat de lanțul McDonald’s din Kazahstan.

Muncitorii au început să dezinstaleze siglele McDonald’s de pe clădirile restaurantelor din Kazahstan. Angajatul uneia dintre unitățile închise a declarat pentru RIA Novosti că restaurantele s-ar putea redeschide chiar în această lună, proabil „în regim no-name, ca în Belarus”.

Potrivit surselor Bloomberg, deși lanțul de restaurante din Kazahstan nu este vizat de sancțiunile impuse împotriva Rusiei, McDonald’s a interzis francizei să cumpere carne tocată pentru chiftele de la furnizorii ruși.

Prețurile furnizorilor europeni și locali s-au dovedit a fi mult mai mari. Drept urmare, în noiembrie 2022, toate restaurantele lanțului și-au suspendat activitatea pe perioadă nedeterminată, pentru a nu genera pierderi.

McDonald’s operează în Republica Kazahstan de mai bine de șase ani, pe teritoriul țării fiind deschise 24 de restaurante. Proprietarul francizei din Kazahstan, precum și a celei din Belarus, este o rudă a fostului președinte kazah Kairat Boranbaev.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *