Internațional

Meciul Germania – Olanda, anulat în urma unei ALERTE TERORISTE. A fost găsit EXPLOZIBIL într-o ambulanță aflată la intrarea în stadion (GALERIE FOTO)

Ministrul de Interne din Saxonia Inferioară a anunțat că nu a fost găsit niciun material exploziv și nu a fost făcută nicio arestare. Șeful poliției din Hamburg a anunțat de asemenea că acel colet suspicios nu conținea material exploziv.

Ministrul de Interne al Germaniei, Thomas de Maiziere, a declarat că decizia de anulare a meciului a fost luată în avionul în care se afla cancelarul Angela Merkel. Aceasta a revenit între timp la Berlin.

Într-o conferință de presă, de Maiziere a declarat că a fost o decizie dificilă, deoarece meciul trebuia să fie o demonstrație de solidaritate împotriva terorismului.

„Fac apel la înțelegere pentru anularea meciului. În această situație, siguranța oamenilor era prioritară”, a spus el.

Ministrul a arătat că au existat informații credibile privind o amenințare teroristă, dar nu a precizat care a fost sursa acestor informații.

Presa mai relatează că poliția din Hanovra a închis stațiile de tramvai și gările din oraș.

Un oficial din cadrul poliției germane a declarat că au existat planuri reale de organizare a unui atac la Hanovra și că existau informații concrete că va avea loc o explozie în sau lângă stadion.

Presa relatează că ar fi fost găsit explozibil într-o ambulanță aflată la intrarea în stadion.

Potrivit Bild, o a doua zonă din Hanovra a fost evacuată.

În momentul în care a fost dată alarma, Naţionala Germaniei era în drum spre stadion şi a fost transportată într-o zonă care nu a fost dezvăluită.

Poliția a confirmat că incidentul de la Hanovra are legătură cu atacurile de la Paris.


sursa. digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *