Sport

Meciul România – Spania ar putea fi jucat la Cluj, dacă cei de la București nu își asumă redeschiderea Arenei Naționale

Oficialul FRF susține că în momentul de față există temeiul legal pentru a redeschide cel mai mare stadion din România, închis în noiembrie 2015 din cauza absenței autorizației în caz de incendiu din partea ISU. ‘Lucrurile se mișcă greu, chiar foarte greu. După votul din Camera Deputaților, azi avem confirmarea că există temeiul legal pe baza căruia Primăria Capitalei (n.r. — proprietarul Arenei Naționale) poate să redeschidă Arena Națională. Îi solicit public încă o dată primarului interimar al Capitalei, Răzvan Sava, să își asume răspunderea alături de FRF pentru organizarea meciurilor de pregătire ale echipei României pe Arena Națională. În acest moment, litera și spiritul legii ne spun că putem asuma răspunderea deschiderii Arenei Naționale. Îi transmitem un ultimatum primarului interimar, așteptăm până mâine la prânz (n.r. — marți la prânz) poziția oficială dacă dorește să își asume răspunderea așa cum noi o facem. Dacă nu primim un răspuns până mâine la prânz vom merge să jucăm meciul cu Spania la Cluj. Vom transforma Clujul în capitala fotbalului românesc’, a spus Burleanu.

Mai mult, președintele a menționat că FRF ia în calcul să acționeze în instanță pe primarul interimar Răzvan Sava pentru a solicita prejudicii de imagine și financiare. Nici eu nu sunt încântat de această variantă (n.r. — Cluj), pentru că nu avem o garanție că gazonul de la Cluj poate duce două meciuri, mă refer la cel din 23 martie (n.r. — cu Lituania) și la cel din 27 martie (n.r. — cu Spania). Există prejudiciu în mod cert. Un prejudiciu de imagine îndreptat împotriva echipei naționale și a FRF și un prejudiciu pe care primarul interimar îl aduce Capitalei și bucureștenilor. Sigur, luăm în calcul să ne adresăm instanței pentru a solicita prejudicii și de imagine, dar și financiare’, a adăugat oficialul FRF.

El a menționat că Arena Națională a devenit pentru români ‘drobul de sare’ din povestea ‘Prostia omenească’ scrisă de Ion Creangă: ‘Redeschiderea Arenei Naționale nu are doar o miză sportivă, ci are o miză națională. Guvernul a înțeles, dar se pare că primarul interimar nu înțelege acest lucru. Domnule primar interimar, dacă vreți ca oamenii să își amintească de dumneavoastră nu mai pierdeți vremea cu afișe electorale, ci luați decizii. Pentru că azi, noi, toți românii, ne holbăm la Arena Națională ca la drobul de sare din povestea lui Ion Creangă, al cărei titlu (n.r. — Prostia Omenească) din respect nu vreau să îl menționez’.

De asemenea, Răzvan Burleanu i-a adresat în mod public câteva întrebări primarului interimar al Capitalei: ‘Încă de la sesizarea acestei deficiențe a stadionului, Primăria Capitalei nu a luat nicio măsură pentru redresarea situației. De aceea vă pun, domnule primar, câteva întrebări: 1. Cine se face vinovat pentru recepția acestui acoperiș care nu corespunde planului?; 2. Ați trimis vreun eșantion din materialul copertinei la un laborator acreditat de UE?; 3. Ați demarat vreo acțiune pentru a schimba acest acoperiș dacă aveți îndoieli că nu e bun? Să dai din umeri și să pozezi într-un apărător al legii azi nu e suficient pentru un edil’.

În opinia președintelui FRF, Arena Națională pierde anual 1 milion de euro. ‘Arena Națională e un stadion care pierde anual 1 milion de euro. Trebuie să facem în așa fel încât acest stadion să nu mai înregistreze pierderi, ci profit. După ce acest stadion a costat foarte mult, el nici nu poate fi folosit și nici să își amortizeze costurile de funcționare. Ceea ce face azi primarul interimar nu se numește management public, ci se numește populism. Aștept de la primar să lase afișele electorale de o parte și să se ocupe de Arena Națională, de Sala Polivalentă care nu există azi, de patinoarul care nu există, să se ocupe de sala de concerte care nu există, să se ocupe de Academia de Tenis, care deși e gata de un an nu funcționează’, a precizat el.

Federația Română de Fotbal a avansat Primăriei Capitalei și propunerea de a prelua administrarea Arenei Naționale. ‘Avansez Primăriei propunerea să dea Arena Națională în administrare Federației Române de Fotbal. Suntem în stare să administrăm mai bine acest stadion decât o face azi Primăria Capitalei’, a mai afirmat Răzvan Burleanu.

Arena Națională a fost închisă la începutul lunii noiembrie a anului 2015 din cauza absenței autorizației pentru incendiu din partea ISU în ceea ce privește materialul din care este fabricat acoperișul. Până la obținerea acestui aviz, stadionul poate fi folosit numai cu asumarea răspunderii de către proprietar, Primăria Capitalei, și a organizatorului, Federația Română de Fotbal.

Sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *