CSI / Rusia

Medevdev consideră că americanii ”au luat-o complet razna”

Dmitri Medvedev, aliatul fidel al lui Putin, a declarat vineri, 17 martie, că americanii ”au luat-o razna” şi a cerut să nu existe milă faţă de ei, comentând în acest fel incidentul de marţi cu o dronă americană MQ-9 şi două avioane de luptă ruseşti de tip Su-27 deasupra Mării Negre, transmite EFE și Agerpres.

”În general, vorbind pe înţelesul tuturor, americanii au luat-o complet razna. Şi a avea milă de ei nu este corect”, a mai declarat acesta.

De asemenea, Medvedev a apreciat că, ”bineînţeles, sunt necesare contactele între militarii” din Rusia şi SUA. ”Mai ales pe fondul declaraţiilor nenorociţilor ăstora de americani precum senatorul (republican Lindsey) Graham care a spus că trebuie doborâte avioane ruse. Apropo, uneori acest tip de oameni suferă accidente aviatice”, a avertizat fostul președinte al Rusiei, care şi-a încheiat textul cu un emoticon reprezentând o cruce pe canalul său de Telegram.

Aliatul lui Putin a mai declarat că Codul de Navigaţie Aeriană al Rusiei permite guvernului să stabilească zonele de interdicţie de zbor sau de restricţii aeriene.

”Dronele trebuie să respecte aceste reguli, mai ales în perioade de acţiuni militare, după cum o ştiu utilizatorii spaţiului aerian. Cu atât mai mult cu cât momentul intrării unui avion sau al unei drone în apele teritoriale este dificil de precizat”, a insistat acesta, potrivit Agerpres.

Menționăm că SUA au acuzat că unul din cele două avioane de vânătoare ruse Su-27 care a escortat drona americană a lovit elicea MQ-9, aceasta prăbuşindu-se în apele internaţionale ale Mării Negre. În schimb, Ministerul Apărării din Rusia a negat orice fel de contact între avioanele ruse şi drona americană, susţinând că drona a făcut o manevră bruscă şi s-a prăbuşit în mare după ce a pierdut altitudine, potrivit EFE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *