Sănătate

Medicii au numit o greșeală frecventă care îngroașă sângele și duce la moarte

Medicii anunță că pericolul sângelui gros este că se deplasează mai greu prin vase, creând o sarcină suplimentară asupra inimii și provocând tulburări în activitatea organismului. De asemenea, din cauza sângelui gros crește riscul de tromboflebită, vene varicoase, atac de cord, angină pectorală și alte afecțiuni periculoase.

Cardiologul Alina Popescu a remarcat că cazurile în care o persoană moare brusc din cauza unui cheag de sânge rupt sunt destul de frecvente. Ea a explicat că cheagul se rupe din cauza sângelui gros, care trebuie să fie lichefiat la timp.

Greșeala pe care o fac mulți pacienți este că mănâncă prost, se mișcă puțin, precum și că se confruntă în mod regulat cu stresul privat și se odihnesc cu greu, a subliniat medicul. Astfel, cea mai rapidă cale spre tromboză este munca grea și lipsa de odihnă, a conchis Korenevich.

Toxicologul Mihail Miron a adăugat, la rândul său, că sângele se îngroașă adesea din cauza lipsei de proteine din alimentație, care sunt necesare la fiecare masă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Stimati redactori si corectori, inteleg ca pentru voi Limba Romana este grea !

    “Cardiologul Alina Popescu a remarcat că cazurile în care o persoană…”
    CORECT
    “Cardiologul Alina Popescu a remarcat că in cazurile în care o persoană…”

    1. Le cade greu. E mai ușor paruski sau păsărește iazîk, că așa sunt ei mai „deosebiți”… Paporul moldovenesc, națiunea civică moldovenească, respublica sovietică socialistă moldovenească, tăt normal șî bravo… Când ești pro… de mic, când crești numai te joci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *