Actualitate

Medicii şi asistentele medicale vor fi angajate prin concurs

Galina Sanduţa, consilier în comunicare de la Ministerul Sănătăţii, a precizat pentru agenţie că "pînă acum erau angajaţi prin concurs doar directorii instituţiilor medicale, iar în funcţia de medic sau de asistentă medicală erau admise deseori rude sau cunoştinţe apropiate, fără a fi verificat profesionalismul acestora".

Reprezentanții Ministerului Sănătății afirmă că angajarea prin concurs a personalului medical va asigura accesul egal al candidaţilor la posturile vacante din sistemul de sănătate, ținînd cont de competențele profesionale ale candidaților.

Astfel, instituțiile medico-sanitare publice urmează să asigure organizarea și desfășurarea concursului exclusiv în conformitate cu prevederile regulamentului. Totodată, tinerii specialiști vor fi angajați exclusiv în temeiul repartizării Ministerului Sănătății.

Procedura de angajare a personalului medical se va organiza şi se va desfăşura în baza următoarelor principii: competiţie deschisă, transparenţă, obiectivitate, alegere după merit.

Anunțul de recrutare va fi afișat obligatoriu pe avizierul instituției, pagina web a instituției, pagina web a Ministerului Sănătății şi pe pagina web a fondatorului instituției medicale (după caz: direcțiile de sănătate municipale, secții de sănătate raionale etc.). Totodată, posturile vacante vor fi declarate la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Regulamentul privind angajarea prin concurs a personalului medical din sistemul sănătății a intrat în vigoare la 30 octombrie, odată cu publicarea acestuia în Monitorul Oficial.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *