Bună Dimineața

Medicii și preoții o duc cel mai bine…

Se referă la medici și la preoți, probabil care, pesemne, sunt frați de cruce. De trei zile tot trepăd prin toate spitalele din capitală și tot bat la ușile multor medici. Unul mai profesor ca celălalt. Și vorba aia – dacă în buzunar nu-ți foiește nimic, degeaba te mai duci.

Deunăzi am mers pentru a face o radiografie și, ce credeți, polița de asigurare este transparentă ori invizibilă în fața doctorilor noștri. Ori n-o văd, ori se fac a nu o vedea. Dacă îi dai un roșior mai calea-valea, dacă scoți hârtia verde, îți zice „închide-ți ușa, vă rog, pe cealaltă parte”.

Fraților, cu asta nu e de glumă! Eu sunt încă tânăr, mai trec peste boală, o înfrunt, dar un bătrân ce face? Iese din spital și intră în biserica din curte pentru a se ruga de sănătate?

Da, asta voiam să zic: că mita pare a fi legalizată în toate spitalele din Moldova. Până și femeii de serviciu din secție trebuie să-i dai măcar 10 lei ca să-ți permită să te duci să-ți vizitezi fratele, care stă pe patul de spital.

Păi eu zic că așa nu se mai poate, unde-i bunul simț, unde-i mila față de oameni? Trebuie să ai din instinct această „calitate” ca să-i întorci buzunarele pe dos unei bătrânele de 70 de ani. Și ne mai întrebăm de ce speranța de viață în Moldova este așa de mică! Răspunsul este clar. Trăiesc mai mult cei cu bani mulți sau cei care au o rudă medic. Sănătate!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *