Justiție

Medicul de la Spitalul Oncologic care cerea mită de la pacienți, trimis pe banca acuzațiilor

Șeful secției de la Institutul Oncologic, Virgiliu Urechi, denunțat că ar fi pretins 2.000 de euro de la un bolnav de cancer, a fost trimis pe banca acuzaților. Acesta este acuzat că a pretins și a primit în luna septembrie 2020-februarie 2022, de la rudele pacienților, sume cuprinse între 1.400 și 2.500 de euro.

Banii au fost primiți, după sursa citată, fie în biroul de serviciu, fie pe holul instituției medicale.

Medicul corupt după ce lua banii de la pacienți, organiza în aceeași zi inițierea procedurii de tratament în regim prioritar, fără o programare prealabilă, la aparatajul radioterapeutic specific tratamentului antitumural, după care, tot în aceeași zi, organiza și internarea pacienților.

Deocamdată, învinuitul nu și-a recunoscut vina și a refuzat să facă declarații despre circumstanțele cazului investigat. El este cercetat în arest la domiciliu pe un termen de 30 zile.

Astfel, la demersul procurorilor, cu autorizarea judecătorului de instrucție, au fost aplicate măsuri de asigurare sub formă de sechestru în vederea unei eventuale confiscări speciale, asupra unei încăperi locative din mun. Chișinău în valoare de peste 800.000 de lei și a unui automobil în valoare de aproape 400.000 de lei.

De asemenea, oamenii legii au aplicat sechestru asupra altor două încăperi locative din mun. Chișinău în valoare de 41.000 de euro și, respectiv, 1.062.190 de lei pentru asigurarea unei confiscări extinse.

Virgiliu Urechi a primit mandat de arestare pentru 20 de zile după ce a fost denunțat că ar fi pretins  2.000 de euro de la un bolnav de cancer pentru a asigura internarea acestuia și a urgenta începerea tratamentului oncologic.

Discuția ar fi avut loc pe 11 februarie curent în biroul medicului, după care a fost sesizată conducerea instituției medicale și, respectiv, CNA.

Virgiliu Urechi riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare cu amendă și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe o perioadă de până la 15 ani, în cazul în care va fi găsit vinovat.

Sursa: Anticorupție.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *