CSI / Rusia

Medvedev acuză declinul politicienilor occidentali: „Charles de Gaulle putea să se opună oricărui președinte american. Care dintre europeni o poate face acum fără să-i tremure mâna”

Dmitri Medvedev, vicepreședintele consiliului de securitate al Rusiei, fostul președinte și aliatul de lungă durată al lui Vladimir Putin, a publicat un eseu de 600 de cuvinte în care acuză declinul politicienilor occidentali, potrivit The Guardian.

„Comunic de mult timp cu lideri străini și văd cât de mult a scăzut nivelul politicienilor occidentali. Acest lucru se întâmplă chiar sub ochii mei în ultimii douăzeci de ani. Este evident că în Europa nu mai există nici măcar o urmă de personalități politice de nivelul lui Helmut Kohl, Jacques Chirac sau Margaret Thatcher.

Fără supărare pentru nimeni, dar este clar pentru toată lumea că Mario Draghi nu este Silvio Berlusconi, iar Olaf Scholz nu este Angela Merkel. Aceștia sunt oameni noi și o nouă eră, în opinia mea, departe de cea mai bună eră a administrației publice”, a afirmat Medvedev.

Acesta care este adesea văzut ca un purtător de cuvânt pentru ceea ce gândește Kremlinul, se întreabă: „Ar veni actualul președinte al Ucrainei la o întâlnire cu președintele Chirac într-un tricou verde? Bineînțeles că nu. Absurd”.

Verdictul său?

„Problema degenerării politicii europene se datorează în primul rând faptului că aceasta a devenit un palid cor al solistului american. Charles de Gaulle putea să se opună oricărui președinte american. Și acum, care dintre europeni o va face fără să-i tremure mâna? Ei nu se gândesc la viitor. Ei sunt limitați doar de perspectivele lor electorale. Nici liderii americani ai noului val nu strălucesc prin idei proaspete și stabilitate mentală. Și așa va continua”.

Sursa: G4media.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Matrioșka cu basma nouă, sau aceeași Mărie cu altă pălărie! In sfârșit, după după o furtună de amenințări de cea mai vulgară și infantilă speță, Sir Medvedev, în calitate de vizionar politic mondial, face o analiză ”Blitz”, cu competență exhaustivă dar și modestie nedisimulată, a istoriei recente și a geografiei politice occidentale. Concluzia, mai mult ca evidentă: decadență totală! Prin urmare, responsabilitatea mesianică de salvare a planetei și chiar a universului, depinde exclusiv de iluminații de la răsărit, pentru că răul a pus iremediabil stăpânire pe tot apusul corupt. Simplu, nu? In virtuțile bolșevice sălășluiesc pacea și nădejdea oamenilor (creduli!)… ”Crede și nu cerceta!” Să te ferească Dumnezeu de ”certitudinea ignorantului” și de ”suficiența specialistului”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *