CSI / Rusia

Medvedev, amenință din nou cu războiul nuclear: „Pierderea unei puteri nucleare într-un război convențional poate provoca izbucnirea unui război nuclear”

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev a amenințat din nou cu războiul nuclear pe pagina sa de Telegram, transmite The Guardian.

”Mâine, la baza NATO de la Ramstein, marii lideri militari vor discuta despre noi tactici și strategii, precum și despre furnizarea de noi arme grele și sisteme de atac pentru Ucraina. Și asta imediat după forumul de la Davos, unde au repetat ca o mantră: „Pentru a obține pacea, Rusia trebuie să piardă”.

Și nici unuia dintre ei nu-i trece prin cap să tragă de aici următoarea concluzie elementară: pierderea unei puteri nucleare într-un război convențional poate provoca izbucnirea unui război nuclear. Puterile nucleare nu au pierdut conflicte majore de care depinde soarta lor. Dar acest lucru ar trebui să fie evident pentru oricine. Chiar și pentru un politician occidental care a păstrat măcar o urmă de inteligență.

În timp ce doctrina nucleară a Rusiei restricționează utilizarea armelor la un set limitat de circumstanțe, una dintre acestea este „situațiile critice pentru securitatea națională a Federației Ruse”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *