CSI / Rusia

Medvedev amenință Kievul să acorde autonomie Donbasului: Ucraina riscă să dispară precum Iugoslavia. Turcinov: Rusia este o conservă

„Mulţi vecini puternici ai Rusiei se uita la această țară, în special la partea sa de est, ca la o conservă care ar trebui să fie deschisă în viitorul apropiat”, – a adăugat el, citat de Unian.

Turcinov a menționat că regimul totalitar din Rusia încearcă să frâneze mișcările de eliberare națională „prin cumpărare sau suprimare, și mută nemulțumirile sociale în curs de apariție spre dușmani externi inventați artificial.”

„Dar experiența sovietică arată că o astfel de situație nu poate dura mult timp. Prăbușirea imperiului construit pe frică și minciună, care a început la începutul anilor 90 ai secolului trecut, s-a suspendat doar temporar”- a spus el.

„Intervenția sovietică (în Afganistan) în anii ’80 a fost detonatorul începerii prăbușirii imperiului – a spus Turcinov – iar intervenția rusă actuală, detonatorul care va finaliza procesul de dezintegrare a Rusiei”, a adaugat Turcinov.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *