CSI / Rusia

Medvedev avertizează NATO să nu furnizeze Ucrainei sisteme de apărare antirachetă Patriot: „Aceştia ar deveni imediat o ţintă legitimă a forţelor noastre armate”

Fostul preşedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev a avertizat marţi, 29 noimebrie, NATO să nu furnizeze Ucrainei sisteme de apărare antirachetă Patriot, acuzând alianţa occidentală că este o „entitate criminală” pentru că livrează arme către ceea ce el a numit „regimuri extremiste”, relatează Reuters, citată de G4media.

„Dacă, aşa cum a lăsat să se înţeleagă (secretarul general al NATO, Jens, n.red.) Stoltenberg, NATO va furniza fanaticilor ucraineni sisteme Patriot împreună cu personal NATO, aceştia ar deveni imediat o ţintă legitimă a forţelor noastre armate”, a scris aliatul lui Putin pe canalul său de Telegram.

Reuters notează, că nu reiese clar dacă se referea la sistemele Patriot, la forţele ucrainene sau la faptul că personalul NATO ar deveni o ţintă.

„Lumea civilizată nu are nevoie de această organizaţie. Ea trebuie să se simtă vinovată faţă de umanitate şi să fie dizolvată ca entitate criminală”, a scris el într-o altă postare anterioară.

Vă amintim că Ucraina le-a cerut partenerilor săi occidentali sisteme de apărare aeriană, inclusiv sisteme Patriot de producţie americană, pentru a se proteja de atacurile ruseşti asupra infrastructurii sale energetice.

Miniştrii de externe ai NATO au condamnat la Bucureşti ceea ce ei numesc „atacurile persistente şi inconştiente ale Rusiei asupra infrastructurii civile şi energetice ucrainene” şi au promis că îşi vor intensifica sprijinul pentru Kiev, relatează sursele citate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *