Politică

Medvedev îi acuză pe politicienii români că vor să creeze “o nouă Românie Mare” și amenință cu consecințe pentru R. Moldova

Politicienii români „fac hore politice în jurul Republicii Moldova” de mult timp, acuză, potrivit agenției TASS, fostul președinte rus Dmitri Medvedev. Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei a adăugat că nu este posibilă aderarea directă a statului la UE, ci prin crearea “unei noi Românii Mari”.

„Moldova a intrat într-o coadă lungă pentru aderarea la UE, de zeci de ani. Succes! Dar se vrea mai repede. Prin urmare, o altă modalitate de a obține aderarea la UE devine mult mai relevantă: crearea unei noi României Mari ” a scris politicianul pe canalul său de telegramă, comentând, la solicitarea TASS, primirea de către Chișinău a statutului de candidat UE.

El a atras atenția asupra faptului că politicienii români „au făcut dansuri politice în jurul Moldovei” de mult timp.

“Deputații au finalizat prima ședință comună a parlamentelor Moldovei și României cu un dans, ținându-se de mână. A părut foarte amuzant”, a explicat Medvedev. „Dar consecințele ar putea fi mai puțin amuzante”, a adăugat el.

Medvedev a mai adăugat că oficialii bucureșteni au fost „incitați de integratorii” de la Bruxelles și sunt bântuiți de ideea recreării proiectului România Mare, îngropată de Armata Roșie în timpul Marelui Război Patriotic”.

Fostul președinte rus mai acuză România că a „intensificat în mod deschis eforturile în diferite forme pentru a prelua legal Moldova. Autoritățile române percep în mod arogant teritoriul dintre Nistru și Prut ca fiind provincia lor eliberată temporar”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Asta e ce m-a uimit dintotdeauna la rusi: nerusinarea care nu cunoaste limite! Romanie Mare – da si? Sau numai rusii au voie sa viseze la o Rusie Mare, cum de curand a aberat imparatul lor, care ne spunea ca pana si Suedia e pamant rusesc, doar fiindca acu nu stiu cate sute de ani s-a ratacit un rus pe-acolo? Dar alarma e oricum falsa: politicienii romani sunt departe de orice vis patriotic…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *