CSI / RusiaEducație

Medvedev, ironizat la Kiev după ce a cerut ”eliminarea fizică a lui Volodimir Zelenski”: „Ar trebui să bea mai puțină votcă”

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a reacționat ironic la amenințările făcute de fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev.

Kuleba a fost întrebat, într-un interviu acordat ziarului german Bild, ce părere are despre amenințările lui Medvedev la adresa președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski. După presupusul atac cu drone asupra Kremlinului, Medvedev a transmis că liderii ruși ar trebui să recurgă la ”eliminarea fizică a lui Volodimir Zelenski”.

”Medvedev ar trebui să bea mai puțină vodcă înainte de a scrie pe Telegram. E tot ce pot să spun despre asta. Nu cred că merită să comentez mai mult. El are un anumit rol în natura comunicării strategice a Rusiei”, a menționat Kuleba.

De asemenea, el a adăugat că rușii l-ar ucide cu siguranță pe președintele ucrainean dacă ar putea. ”Dar luăm decizii rapide, inteligente și suntem mai buni decât se așteptau”, a mai spus aliatul fidel al lui Putin.

Totodată, fiind întrebat de ce armata rusă nu a atacat un tren în care se aflau Zelenski sau alți oficiali europeni care au vizitat Kievul, ministrul ucrainean de Externe a răspuns: ”Mi-am pus și eu această întrebare de câteva ori, dar apoi unul dintre ofițerii de securitate cu care am vorbit mi-a replicat: ”Nu trebuie să vă faceți griji, asta e treaba noastră”. Sistemul feroviar a funcționat pe tot parcursul războiului. (…) Nu este atât de ușor să ataci un tren în mișcare”.

Kuleba a vorbit de asemenea și despre posibile amenințări la adresa sa, luând în calcul că ar putea fi otrăvit.

”În unele locuri, prefer să beau apă doar din sticle pre-sigilate. Dar nu cred că eu sunt principala țintă”, a mai adăugat oficialul ucrainean.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *