CSI / RusiaUE / Nato

Medvedev le sugerează europenilor să ceară socoteală guvernelor lor pentru sancțiunile impuse Rusiei: „Trageţi-i la răspundere pe inculţii voştri, iar noi vă vom auzi”

Dmitri Medvedev le-a sugerat cetăţenilor europeni să tragă la răspundere autoritățile pentru sancțiunile aplicate împotriva Rusiei, care – spune acesta – le-au adus numeroase prejudicii. De asemenea, Medvedev a mai susținut că cetățenii Uniunii Europene nu-şi doresc să rupă legăturile cu Rusia.

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a scris ieri, 18 august, pe canalul său de “>Telegram că guvernele țărilor europene se întrec în a face declaraţii cât mai dure despre dorința lor de a rupe absolut toate relațiile cu Rusia, relatează Hotnews.

Astfel, potrivit acestuia, „în mod special fac progrese deosebite în acest sens balticii săraci, polonezii desfrânaţi și finlandezii care fug în NATO”.

„Dar se pare că cetățenii de rând, judecând după rezultatele sondajelor de opinie, nu și-au pierdut raţiunea. Mai mult de jumătate dintre locuitorii țărilor UE nu sunt foarte dornici de a rupe legăturile cu Rusia. Ei vor relații multilaterale așa cum a fost în trecut”, a susținut Medvedev.

„Europenii vor să primească gaze rusești, să viziteze muzeele din Rusia”

„Mâna dreaptă al lui Putin” a mai susținut că europenii obișnuiți îşi doresc să aibă relaţii normale, să primească gaze rusești, să existe schimburi comerciale reuşite cu Federația Rusă, să viziteze muzeele din Rusia etc. În plus, insistă el, mai mult de jumătate dintre europeni nu ar fi pregătiți să susțină sancțiunile antiruseşti, deoarece încep să creadă că nu ar trebui să plătească ei pentru greşelile altora.

„Este evident faptul că ne dorim o cooperare pașnică, schimburi comerciale și alte chestii care sunt fireşti din toate punctele de vedere pentru absolut toţi. Nu ascundem de nimeni faptul că susținem orice propunere raţională”, a mai scris acesta în postarea sa.

El a făcut apel la europenii de rând „să acționeze, să se opună legilor” care sunt în defavoarea lor. „Trageţi-i la răspundere pe inculţii voştri, iar noi vă vom auzi”, a conchis acesta.

De asemenea, Medvedev a caracterizat drept o „tâmpenie” afirmaţia premierului Estoniei referitoare la interzicerea turismului în UE pentru cetățenii ruși.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *