Externe

Medvedev: Rusia va continuă să înarmeze părţile din Karabah

Într-un interviu pentru programul „Vesti v subbotu” de pe canalul „Rossia-1”, Medvedev a explicat că în eventualitatea retragerii Rusiei din comerţul cu arme cu Armenia şi Azerbaidjan, locul ei va fi luat de alți comercianți.

Medvedev a mai spus ca „armele rusesti sunt un factor de descurajare”.

„Dacă ne imaginăm pentru un moment că Rusia va abandona acest rol – suntem conștienți ca acest loc nu va ramane gol. Vor cumpăra arme din alte țări, gradul de letalitate al acestora nu scade. Dar, în același timp, poate chiar .. într-o anumită măsură, distruge echilibrul care există datorită faptului că înțelegem nevoile partenerilor noștri, și toţi îşi imaginează care este balanța puterii în regiune „, – citează Interfax declaratia lui Medvedev.

Potrivit lui, conducerea Rusiei nu are convingerea că „sosirea pe piață a furnizorilor de arme din alte țări va ușura situația”. El şi-a exprimat opinia că situația „probabil va deveni şi mai complexă”.

„Eu cred că armele pot și trebuie să fie achiziționate nu numai pentru a fi folosite, dar şi pentru ca acesta este un factor de descurajare, și că acest aspect trebuie să fie evaluat de toate părțile implicate în conflict”, – a mai spus șeful guvernului rus.

Amintim ca, la Kremlin au o opinie total diferita in ceea ce priveste inarmarea Ucrainei, tema aflata in discutie de la declansarea razboiului din Donbas. Autoritatile ucrainene au facut nenumarate apeluri la SUA si NATO pentru livrari de arme in scopul descurajarii agresiunii Rusiei. La randul sau, Moscova a amenintat ca aceasta (livrarea de arme Ucrainei) este calea sigura spre escaladarea conflictului armat din estul Ucrainei.

Sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *