Externe

Medvedev şi-a vizitat marionetele din Donbas pentru a le explica instrucţiunile date de Putin

Fostul șef al statului rus, Dmitri Medvedev a condus o delegaţie de oficiali din Federaţia Rusă şi a vizitat joi, 11 august, regiunile separatiste din regiunea Donbas, situată în estul Ucrainei, pentru a purta discuţii cu liderii separatişti privind măsurile prioritare ce trebuie luate pentru asigurarea securităţii republicilor din Donbas, conform instrucţiunilor date de Putin, transmite AFP cu referire la Agerpres.

Aceasta este una din cele mai mari delegaţii ruse care au vizitat estul Ucrainei de la începutul războiului Moscovei pe 24 februarie.

Astfel, într-o declaraţie publicată pe Telegram, mâna dreaptă al lui Putin a afirmat că ”a purtat discuţii cu privire la măsurile prioritare ce trebuie luate pentru asigurarea securităţii republicilor din Donbas, conform instrucţiunilor preşedintelui” Putin.

„A fost acordată o atenţie deosebită armonizării legislaţiei” regiunilor separatiste cu cea a Rusiei, precum şi reparării infrastructurii şi pregătirii şcolilor pentru începerea noului an şcolar, a mai declarat Medvedev.

Şeful FSB şi ministrul rus de Interne, în delegaţia condusă de Medvedev

Din delegaţie au mai făcut parte adjunctul şefului administraţiei prezidenţiale ruse, Serghei Kirienko, ministrul de Interne, Vladimir Kolokolţev, şi şeful serviciilor de securitate (FSB), Aleksandr Bortnikov.

Dmitri Medvedev, care a fost preşedinte în perioada 2008 – 2012 şi apoi prim-ministru între 2012 şi 2020, este în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, transmite Hotnews.

În estul Ucrainei, delegaţia a avut mai multe întâlniri, inclusiv cu liderul separatist din Lugansk, Leonid Pasecinik şi cu cel al regiunii învecinate Doneţk, Denis Puşilin.

Aceste două entităţi s-au separat în 2014 cu sprijinul Moscovei şi s-au extins ca urmare a ofensivei pe care Rusia o conduce anul acesta împotriva Ucrainei. Moscova consideră aceste teritorii drept state, pe care însă comunitatea internaţională nu le recunoaşte.

Vizita lui Medvedev survine într-un moment în care Moscova este suspectată că plănuieşte anexarea unor zone mari din Ucraina. Autorităţile separatiste pledează în mod deschis pentru anexarea la Rusia, iar administraţiile pro-ruse de ocupaţie din sud se pregătesc să organizeze referendumuri de anexare, dintre care unele ar putea avea loc chiar luna viitoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *