CSI / Rusia

Medvedev susține că „dacă Rusia va încheia operaţiunea militară specială fără o victorie, atunci ea va înceta să existe, se va dezintegra”

Fostul preşedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev a respins miercuri, 22 feruarie, apelurile preşedintelui SUA, Joe Biden ca Moscova să-şi retragă trupele din Ucraina şi a atras atenţia că, fără o victorie în Ucraina, ”Rusia va înceta să existe, se va dezintegra”, relatează DPA și Agerpres.

”Dacă SUA nu vor mai livra arme regimului de la Kiev, atunci războiul se va termina”, a scris pe canalul acesta pe canalul său de Telegram.

”Dacă Rusia va încheia operaţiunea militară specială fără o victorie, atunci Rusia va înceta să existe, se va dezintegra”, a accentuat Medvedev, aliatul fidel al lui Putin.

În stilul său abraziv, fostul președinte rus l-a criticat de asemenea pe Biden pentru că s-a adresat poporului rus în discursul său de marţi de la Varşovia în faţa cetăţenilor polonezi.

”Oricum, cine este acest bunic ciudat, care vorbeşte cu o privire pierdută din Polonia? De ce li se adresează oamenilor dintr-o altă ţară când el are suficiente probleme în propria ţară?”, a mai scris acesta.

De asemenea, Medvedev a acuzat SUA de ”megalomanie”, spunând despre această ţară că a cauzat multe războaie în lume.

Menționăm că Joe Biden a susţinut marţi, 21 februarie, un discurs la Varşovia pentru a marca împlinirea unui an de la invazia rusă în Ucraina. El şi-a încheiat discursul adresându-se direct poporului rus.

SUA şi Europa, care oferă arme şi asistenţă financiară Kievului, ”nu încearcă să distrugă sau să controleze Rusia”, a mai spus Biden.

”Preşedintele Putin a ales acest război. Putin poate pune capăt războiului cu un singur cuvânt”, a declarat liderul de la Casa Albă.

Menționăm că de la începutul războiului în Ucraina, Occidentul îi cere Rusiei să-şi retragă trupele.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. ”Rusia” sau ”Federația Rusă”? Ce-o fi având în cap gângavul? In orice caz, Rusia va supraviețui actualilor idioți de la putere, că doar nu ei sunt ”Rusia”! Un exemplu de urmat pentru ruși este Germania, care a supraviețuit canibalului lor, și o duce chiar bine fără cretini, iar nebunii nostalgici, se termină de la sine.

    1. Germania nu este Rusia. Ce vreau sa spun cu asta ? Germania nu a fost imperiu, ca Rusia. Germania nu a fost formata din popoare anexate, cum e cazul Rusiei. In rusia sunt rase mongoloide, total diferite de rusi (caucazieni), avand obiceiuri, relogii, credinte, nivel de instruire complet diferite. De aceea in Imperiul Rus este posibila si probabila o implozie, ceea ce nu era cazul Germaniei, unde toti erau la fel, aceeasi origine, aceeasi limba etc. Complet gresit sa compari Germania nazista cu Imperiul Rus actual !!!!

      1. Germania a fost prea bine imperiu, in diferite forme, de la inceputuri pana in 1945 – nu degeaba se numea la final “das dritte Reich”. “Reich” inseamna imperiu. Deci al treilea imperiu. Si Germania moderna a fost “formata” din popoare anexate, respectiv unite, anume de catre Otto von Bismarck. E drept ca in toate regiunile se vorbea o limba oarecum comuna, un trunchi lingvistic daca vrei asa, precum latina, dar d.e. intre un bavarez si un locuitor din Hessen e o diferenta mai mare decat iti poti imagina si in dialectele lor originale nu s-ar putea intelege intre ei deloc. De “obiceiuri, religii, credinte, nivel de instruire complet diferite” nici nu mai vorbesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *