ExterneRăzboi

Melnik: „Avem nevoie urgent de tancuri occidentale, avioane de luptă, nave de război, lansatoare multiple de rachete, muniţie”. Ucrainenii sunt gata să lupte pentru eliberarea patriei lor atât timp cât respirăm

Viceministrul de externe ucrainean Andri Melnik a cerut avioane de luptă occidentale şi nave de război pe lângă tancuri, într-un interviu acordat DPA, în urma angajamentului SUA de a oferi sisteme de apărare aeriană Patriot, transmite Agerpres.

Ucraina este foarte recunoscătoare pentru „noii paşi curajoşi” făcuţi de Statele Unite, a declarat Melnik, citat luni de DPA. „Dar este clar: trebuie sparte încă multe tabuuri. Avem nevoie urgent de tancuri occidentale, avioane de luptă, nave de război, lansatoare multiple de rachete, muniţie”, a precizat el.

Menționăm că aceasta a fost singura sa urare de Crăciun, potrivit fostului ambasador ucrainean în Germania. Altfel războiul s-ar prelungi şi ar aduce mai multă suferinţă, moarte şi devastare pentru Ucraina, a mai adăugat Melnik.

Potrivit lui Melnik, Vladimir Putin îşi pregăteşte armata şi cetăţenii pentru un război foarte lung, mobilizând toate resursele disponibile.

„Ucrainenii sunt gata să lupte pentru eliberarea patriei lor, inclusiv Crimeea, atât timp cât respirăm. Asta e sigur, indiferent ce vor face partenerii noştri”, a adăugat el.

Melnik a respins negocierile cu Rusia, numind declaraţiile Kremlinului privind o aparentă disponibilitate de a negocia o „cacealma pură”.

El a exclus categoric posibilitatea renunţării de către Ucraina la orice parte a teritoriului său. „Acest lucru este inacceptabil pentru Kiev. Nu o să se întâmple niciodată”, a mai adăugat Melnik.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Si eu am nevoie de hrana, caldura, medicamente si altele ca sa traiesc dar platesc pentru a le avea. Pe de alta parte in cazul Romanisi daca ar 9csdi din xotarea acfuala s-ar expune unor riscuri enorme in cazul unor atacuri extinse ale Rusiei pe teritoriul nostru.
    Tari ca Portugalia, Spania aflate mai departe de conflict ar putea sa ofere din echipamentele in dotare. Ucraina are asigurata finantare directa americana si a primit si ajutor NATO pentru completarea ecgipamentelor donate de SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *