Lumea

Membra formației Pussy Riot eliberată îndeamnă la noi acțiuni anti-Putin

"Nu am terminat şi nu vom înceta lupta politică pe care o ducem", a declarat Ekaterina Samuţevici pentru postul american. "Trebuie să acţionăm astfel încât ei (puterea rusă) să nu audă de concertele noastre înainte ca acestea să aibă loc, pentru a ne aresta", a continuat ea.

Ekaterina Samuţevici, în vârstă de 30 de ani, Nadejda Tolokonikova, în vârstă de 22 de ani, şi Maria Alehina, în vârstă de 24 de ani, au fost condamnate în primă instanţă, la 17 august, la câte doi ani de închisoare pentru "huliganism" şi "incitare la ură religioasă", pentru că au cântat în februarie, în Catedrala Mântuitorului, la doi paşi de Kremlin, o "rugăciune punk" prin care îi cereau Fecioarei Maria să "îl îndepărteze pe Putin" de la putere.

Samuţevici a fost eliberată miercuri după ce noua sa avocată a declarat că aceasta nu a participat la "rugăciunea punk" împotriva lui Putin în faţa altarului, deoarece a fost arestată imediat după ce a intrat în catedrală.

Ekaterina Samuţevici a subliniat pentru CNN că este necesar ca ruşii să înţeleagă că în spatele "rugăciunii punk" împotriva lui Putin nu există nicio animozitate faţă de religie.

"Este vorba despre o acţiune politică îndreptată împotriva autorităţilor, convergenţei între puterile politică şi religioasă, iar eu vreau ca oamenii să înţeleagă acest lucru", a conchis ea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *