Actualitate

Membru CEC și-a cerut scuze de la alegători

În cadrul unui briefing, membrul CEC a recunoscut că este mar­cat de o „revol­tă inter­nă față de pro­ce­sul elec­to­ral”. În această ordine de idei, ei și și-a cerut scu­ze în fața ale­gă­to­ri­lor. „Îmi cer scuze de la cei care nu au reu­șit și nu vor reu­și să vote­ze”.

„Per­so­nal, vreau să trans­mit un mesaj ale­gă­to­ri­lor din ori­ce colț al lumii. Sunt mar­cat pro­fund de o revol­tă inter­nă față de pro­ce­sul elec­to­ral și cum decur­ge el. Tot­o­da­tă, con­stat nepu­tin­ța func­țio­na­lă gene­ra­tă de pro­ce­du­ri­le deja exis­ten­te, care nu pot fi modi­fi­ca­te pe par­curs. N-o să dau vina pe o insti­tu­ție anu­me din țară, Guvern Minis­te­rul Afa­ce­ri­lor Exter­ne, Par­la­ment, CEC. Fie­ca­re are misiu­nea lui de res­pon­sa­bi­li­ta­te. Vreau să-mi cer scu­ze, per­sonal, în fața tutu­ror ale­gă­to­ri­lor care nu au reu­șit să vote­ze sau nu vor reu­și să vote­ze. Mă refer, atât la sec­ți­i­le de vota­re din stră­i­nă­ta­te, din F. Rusă și alte țări, cât și cele des­chi­se în țară. Stau oame­ni și înghea­ță, pe așa timp. Alții au par­curs sute și mii de kilo­me­tri ca să ajun­gă la sec­ția de vota­re și să nu aibă bule­ti­nul de vot. Ar fi o gre­șe­a­lă din par­tea mea să spun că acest lucru se întâm­plă din cau­za cadru­lui legal. Tre­bu­ie să recu­nosc, pen­tru mine cel puțin, ca o păr­ti­ci­că a sta­tu­lui, că sta­tul n-a reu­șit să asi­gu­re fie­că­rui cetă­țean drep­tul la vot, fapt pen­tru care, per­so­nal, îmi cer scu­ze”, a decla­rat Gur­du­za.

Amintim că în mai multe secții de votare buletinele de vot s-au epuizat. Secțiile de votare unde s-au epuizat buletinele de vot: La ambasada din Paris nu mai sunt buletine de vot

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *