ROMÂNIA

”Memoriile” lui Daniel Morar despre Kovesi trec granița: ”Dezvăluiri grave despre procurorul general al UE”

Noi afirmaţii demascatoare au văzut lumina zilei în România despre activitatea anterioară contradictorie a Laurei Codruţa Kövesi, actualul procuror general al Parchetului UE (EPPO), relatează publicația maghiară Magyar Nemzet, citând ziarul Libertatea. Sursele citate amintește că, în cartea sa recent apărută, fostul șef al DNA Daniel Morar scrie între altele despre faptul că Kövesi – care i-a urmat lui Morar în funcţia de procuror șef al DNA – a jucat rolul principal în cooptarea serviciilor secrete în activitatea justiţiei.

”Kövesi a trebuit să plece, deoarece a răsturnat paradigma justiţiei penale normale prin faptul că a implicat serviciile secrete în activitatea biroului şi a afirmat cu lejeritate că este vorba de un lucru firesc. Cei care gândeau altfel au fost mai întâi criticaţi, apoi ameninţaţi, iar în cele din urmă acuzaţi şi arestaţi” – îşi aminteşte despre procedurile legate de Kövesi autorul care cunoştea bine relaţiile interne din DNA.

Morar a evocat şi faptul că ofiţerii SRI erau prezenţi în clădirea DNA. După cum a menţionat fostul procuror șef, “Kövesi a deschis în faţa lor, atât literalmente cât şi la figurat, poarta instituţiei”.

Referitor la cele apărute în carte, ”Libertatea” a căutat-o pe Kövesi, respectiv EPPO, dar ziarul s-a ales doar cu un răspuns scurt: no comment.

Ziarul maghiar amintește că între anii 2013-2018 Laura Codruţa Kövesi a condus DNA în calitate de procuror şef.

„În anii dinaintea revocării sale apăruseră numeroase înregistrări sonore care au confirmat acuzaţiile conform cărora DNA a tratat unele cauze pe baza unor comenzi din partea serviciilor secrete sau de natură politică. Persoana lui Kövesi a divizat opinia publică din România: mulţi o considerau drept un luptător neînfricat pentru demascarea politicienilor corupţi, dar spre sfârşitul mandatului său tot mai mulţi au presupus, lucru cunoscut şi de persoana sa, că mulţi dintre procurorii DNA au fabricat cazuri penale false.

Atât în opinia politicienilor cât şi a analiştilor şi ziariştilor, se presupune că în perioada activităţii sale DNA era manevrat din umbră de serviciile secrete”, mai notează Magyar Nemzet.

Laura Codruţa Kövesi a fost numită în funcţia de procuror general al UE în octombrie 2019.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Dusi cu pluta (ca sa nu zic iobnutye) voi, cei de la timpul, precum si sponsorii vostri.
    Aveti grija de tuciuriii vostri, tampitilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *