Bună Dimineața

Menajeră acasă – o nouă tendință în Chișinău

De multe ori mă întreb cum un profesor reușește cu un salariu de 3000 de lei să își trimită cei doi copii la școală, să le cumpere manuale, caiete, haine și, pe lângă toate, să suporte cheltuielile de întreținere pentru întreaga familie.

În timp ce o parte a societății noastre depune eforturi imense pentru existența sa, o parte din cetățeni se descurcă foarte bine în Moldova anului 2015. Vorbesc aici de clasa de mijloc a societății care, mai nou, își permit o menajeră acasă.

Lucrul menajerei constă în prestarea serviciilor de curățenie o dată pe săptămână. Dar sunt familii care se folosesc de aceste servicii de două ori pe săptămână sau doar după sărbători sau petreceri. De obicei, femeie, în obligațiile acesteia întră curățenia prin casă, aranjarea hainelor în șifonier, călcatul hainelor este opțional, spălatul geamurilor, spălatul draperiilor, călcarea acestora și aranjarea, ordinea în baie și bucătărie, spălatul veselei este la fel opțional.

Prețul pentru astfel de servicii variază în funcție de spațiul apartamentului sau a casei. Pentru a beneficia de acest serviciu, stăpânii scot din buzunar în mediu 1000 de lei, echivalent a cinci vizite pentru serviciul de curățenie la domiciliul.

Femeile spun că acest serviciu le salvează timpul pe care îl pot folosi în alte scopuri, de exemplu timpul dedicat hobby-urilor sau familiei. Mai mult, serviciul este foarte întrebat de mamele care au copii mici sau lucrează mult.

În aceste condiții, mă întreb, când un om de rând are timp pentru copiii săi sau ocupațiile preferate? Sau aceștia nu merită să își dedice mai mult timp familiei?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *