Culinar.md

Meniu de sărbătoare vegetarian

Din respect pentru cei care au puterea de a ţine cont de drepturile animalelor, venim cu câteva propuneri speciale pentru o sărbătoare deosebită. Masa de Paşte poate fi un motiv de sărbătoare şi pentru vegetarieni, secretul fiind combinaţia dintre legume şi fructe, modul de preparare şi, nu în ultimul rând, prezentarea. În cazul meniului vegetarian, fastul şi momentul special sunt puse în evidenţă prin combinaţiile savuroase de legume şi fructe, în care, uneori, se mai strecoară şi puţină brânză şi câteva ouă. Dar nici acestea nu sunt obligatorii! Restul ţine de starea de spirit în cea mai mare măsură.

Cele mai bune antreuri rămân salatele şi mâncărurile simple calde. Dacă sunt bine condimentate, dacă aromele folosite sunt cele potrivite, rar găseşti ceva mai bun. Pentru o notă specială, cele mai potrivite sunt combinaţiile de legume cu fructe. Au un aer exotic şi special, astfel că pot fi incluse într-un meniu vegetarian pentru Paşte. Avem trei propuneri astăzi pentru tine: ardei copţi pe care îi poţi îmbogăţi cu câteva măsline sau seminţe de dovleac uşor rumenite, pe care le adaugi peste ardei după ce i-ai scos din cuptor, sau soteul de ciuperci, dar preparat din ciuperci nobile sau amestec de ciuperci de cultură cu ciuperci de pădure. Adaugă pătrunjel proaspăt şi puţin mărar pentru un gust perfect. Le poţi servi cu un sos alb făcut din făină şi lapte de soia.

A treia propunere este salata de năut cu ierburi, care este un deliciu pe care merită să-l încerci. Ca să o prepari ai nevoie de năut (gata fiert), o legătură de pătrunjel şi una de mărar, două legături de ceapă verde şi una de usturoi verde, trei linguri de ulei de măsline şi două linguri de sos alb făcut din lapte de soia şi amidon sau faină, o mână de nuci, sare şi piper. Pentru cei care preferă variantele picante adaugă şi unul-doi ardei iuţi roşii şi mult piper.

O să vedeţi că şi un meniu vegetarian va fi la fel de gustos şi vă va face să vă simţiţi foarte bine, mai ales dacă acest mod de viaţă vegetarian este cel ales de voi, fără constrângere, cum ar spune unii: de bunăvoie şi nesiliţi de nimeni.

Mira Tănase

Timpul Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *