Actualitate

Merkel ar putea candida din nou la alegerile din 2017 din Germania

Partidul din opoziţie AfD, Alternativa pentru Germania, a capitalizat pe nemulţumirea publică legată de politica refugiaţilor şi a reuşit să câştige alegerile în faţa partidului lui Merkel pentru prima oară, ridicând semne de întrebare legate de capacitatea ei de a câştiga încă o serie de alegeri.

După ce rezultatul este o înfrângere de necontestat, după e a făcut o campanie puternică în regiune, Merkel a folosit o serie de interviuri din media germană înainte de vot pentru a semnala că ea îşi susţien în continuare politică imigraţionistă. Rezultatul alegerilor, deşi fiind umilitor pentru cancelarul german, este imporbabil să o facă pe Merke să cedeze, potrivit lui Holger Schmieding,
economist şef la Berenberg Bank.

"Nu are rival, nu are alternativă", a spus Schmieding pentru Bloomberg. "Nu au ce să facă decât să aştepte să îşi termine mandatele legale", a adăugat el.

La un an după decizia controversată de a permite refugiaţilor să intre în Germania din Ungaria şi la un an înainte de alegerile federale, popularitatea lui Merkel a scăzut puternic şi aliaţii săi baverezi CSU au avertizat în legătră cu susţinerea ei la alegerile din 2017.

Sursa: Mediafax

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *