CSI / Rusia

Merkel și Hollande pleacă astăzi la Kiev, iar mâine la Moscova

Potrivit publicației ucrainene inforesist.org, Merkel și Hollande planifică să se deplaseze astăzi la Kiev. ”Împreuna cu Angela Merkel voi pleca după amiază la Kiev”, a spus acesta.

Reamintim că tot astăzi, secretarul de Stat american John Kerry începe o vizită oficială la Kiev, unde se va întâlni cu liderii ucraineni pentru a discuta despre continuarea reformelor economice şi dezescaladarea situaţiei în estul Ucrainei, relatează agenţia Tass, în pagina electronică, citat de mediafax.ro.

Şeful diplomaţiei americane urmează să aibă întrevederi la Kiev cu preşedintele Petro Poroşenko, cu premierul Arseni Iaţeniuk, cu ministrul de Externe Pavlo Klimkin şi cu membri ai Parlamentului ucrainean.

"Secretarul de Stat a fost în Ucraina în urmă cu un an. El va avea (…) o serie de întâlniri bilaterale, va discuta atât despre progresele înregistrate, cât şi despre pogresele care pot fi înregistrate în toate domeniile, de la reforme economice până la dezescaladarea situaţiei pe teren", a detaliat miercuri purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, Jennifer Psaki.

Vizita lui Kerry la Kiev are loc pe fondul intensificării luptelor între armata ucraineană şi rebelii proruşi din estul Ucrainei. În acest context, comandantul militar al NATO şi oficiali ai administraţiei americane au în vedere să susţină trimiterea de armament defensiv forţelor ucrainene, dezvăluie New York Times.

sursa: mediafax.ro/inforesist.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *