Politică

Mesaje de susținere din partea liderilor europeni, în ajunul CPE: „Moldova nu este singură”

Liderii europeni transmit mesaje pentru Republica Moldova în ajunul desfășurării Summitului Comunității Europene. Prim-ministrul Belgiei, Alexander de Coo, a declarat că așteaptă evenimentul cu nerăbdare, una din temele centrale fiind securitatea pe continentul european. Prim-ministrul Letoniei, Krišjānis Kariņš, anunță sprijin pentru țara noastră, subliniind că țara este expusă pericolelor generate de invazia Rusiei în Ucraina, transmite Deschide.md.

Republica Moldova îi va reuni pe liderii europeni la o discuție despre securitatea continentului european în contextul războiului din Ucraina.

„Aștept cu nerăbdare să mă aflu la Summitul Comunității Politice Europene în Moldova pentru a discuta securitatea pe continentul european. Moldova nu este singură”, a declarat prim-ministrul Belgiei Alexander de Croo.

În ajunul Summitului Comunității Politice Europene, mesajele liderilor europeni sunt adresate R.Moldova. Oficialii declară sprijin autorităților de la Chișinău, sloganul comun al mesajelor este: „Moldova nu este singură!”.

„De mai bine de  un an, începând  cu luna februarie a anului trecut, valorile noastre europene sunt atacate de războiul crunt al Rusiei în Ucraina. Acesta are un impact de lungă durată nu doar asupra Ucrainei, dar și asupra noastră a tuturor – membri și vecini ai UE și NATO. Din cauza proximității față de război, Moldova este expusă cel mai mult. Aștept cu nerăbdare să ajung la Summitul Comunității politice la Chișinău. Moldova nu este singură!”, a declarat prim-ministrul Letoniei, Krišjānis Kariņš.

Pe 1 iunie, Republica Moldova va găzdui cea de-a patra ediție a Summitului Comunității Politice Europene. Evenimentul se va desfășura la castelul mimi din satul Bulboaca și va reuni aproximativ 50 de șefi de state, guverne și instituții europene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *