CSI / Rusia

Mesajul unei foste jurnaliste de la Pervîi Kanal: „Opriți televizorul. Televiziunea rusă este o mașină de spălat creiere”

Fosta jurnalistă de la Pervîi Kanal, Zhanna Agalakova, care a renunţat la postul său de muncă după 20 de ani, din cauza războiului, le-ar transmite ruşilor să oprească televizoarele și să se informeze din mai multe surse, scrie BBC.

Prezentatoarea de ştiri a fost una dintre cele mai cunoscute feţe de la televiziunea de stat rusă până în martie, când a renunţat la postul său de muncă din cauza războiului din Ucraina.

Agalakova, care acum se ascunde, a declarat pentru BBC că televiziunea rusă este o „maşină de spălat creiere” şi că şi-ar dori ca oamenii să o oprească.

„Este ca şi cum ar fi două planete diferite”, spune ea.

Fiind întrebată ce le-ar spune oamenilor din Rusia, ea a avut doar un îndemn:

„Opriţi televizorul! Găsiţi alte surse de informare. Uitaţi-vă pe internet şi deschideţi-vă inima”.

Zhanna Agalakova a fost corespondentă la Paris pentru Europa din partea postului de televiziune public la Pervîi Kanal. Prezentatoarea și-a dat demisia în data de 3 martie, la o săptămâna după invadarea Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. De ce in Moldova nu se opresc dar televiziunile rusesti ? Sa oprim lumea “paralela” …

    1. De aia, cî noi suntim molotoveni „diștepți” șî cu estu șî cu vestu. Șî o sî cădiem cu curu-n pxxa rușîlor cî tari ni mai placi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *