SocialUcraina

Mesajul vicepremierului Nicu Popescu cu prilejul Zilei Independenței Ucrainei

Vicepremierul Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Independenței Ucrainei, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

În mesaj se menționează:

„Astăzi este o zi importantă pentru prietenii noștri ucraineni – Ziua Independenței. Este o sărbătoare cu adevărat simbolică, în contextul în care Rusia duce un război injust împotriva Ucrainei și atentează la independența și integritatea ei teritorială.

În această zi, reafirmăm sprijinul și angajamentul nostru neclintit față de suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei, în cadrul frontierelor sale recunoscute la nivel internațional. Republica Moldova este astăzi în afara oricărui pericol militar datorită curajului și a capacității de rezistență a armatei ucrainene, fapt pentru care îi suntem recunoscători. Vom continua să oferim Ucrainei toată asistența posibilă, atât la nivel bilateral, cât și în cadrul organizațiilor internaționale.

Le transmitem vecinilor și prietenilor noștri că le suntem alături și le dorim pace și prosperitate.

З Днем Незалежності України!”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Mai prostilor, care sunteti prosti, Ucraina nu va apara pe voi, moldovenii, ci se apara pe ei insisi. Daca nu erati atat de prosti ati fi vazut ca situatia din Transnistria este cauzata chiar de Ucraina, pt ca Ucaina a permis, atunci cand era prietena cu Rusia, tranzitul de armament pe teritoriul sau intre Rusia si Transnistria. Intre timp rusii si ucrainenii se razboiesc, dar raul a pornit in Transnistria si de la ucraineni. In plus, ucrainenii v-au ciopartit tara si voi nu vreti sa vedeti ca o parte din Moldova lui Stefan se gaseste furata de ucrineni. Si voi acum le multumiti. Pt ce naiba le multumiti ? Ca prosti mai sunteti ! Le multumiti pt ca v-au facut si va fac rau in continuare ?

    1. Țara lui Vodă Ștefan a fost la 1500. Momentan, avem o situație schizofrenă: un dușman ne apară neamul de alt dușman. Dușmanul dușmanilor mei îmi e prieten – Napoleon.

      1. N-a fost la 1500, a fost la 1941. Ucraina nu poate fi prietena atat timp cat refuza sa inapoieze ceea ce a furat si considera ca ii apartine. Dupa ce Ucraina scapa de Rusia, cu atat mai mult nu va dori sa dea inapoi ceea ce a furat, pt ca va fi mai puternica. Asta inseamna ca noi nu vom recupera nimic, niciodata, ca nu cumva sa dernjam hotul Ucraina, ceea ce este o gandire pierzatoare din start.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *