Social

Meteorologii anunță când vântul va slăbi din intensitate

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod galben de avertizare pentru schimbarea bruscă a vremii, cu ploi puternice de peste 18 litri pe metru pătrat, vântul nord-estic cu rafale de până la 18-23 m/s. Temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 5-7°С. Vântul va slăbi din intensitate în a doua jumătate a zilei, a afirmat pentru Radio Moldova, șeful Centrului prognoze în cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca, care atenționează populația să fie vigilentă și să evite zonele unde sunt copaci.

„Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de avertizare pentru schimbarea bruscă a vremii, în urma declanșării unui ciclon nord-estic, care se va retrage de pe teritoriul țării noastre astăzi, iar în a doua jumătate a zilei vântul va scădea din intensitate. Atenționăm cetățenii să evite zonele cu copaci, care îi consideră vulnerabili”, a precizat șeful Centrului prognoze, în cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca.

Cetățenii sunt îndemnați să ocolească și să nu atingă cablurile rupte și căzute la pământ în contextul precipitațiilor puternice însoțite de intensificări ale vântului. Reprezentanții operatorilor de distribuție a energiei electrice atrag atenția populației asupra importanței respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalațiile electrice.

Părinții sunt rugați să supravegheze copiii și să le explice atât regulile de securitate, cât și consecințele nerespectării acestora. În cazul în care sunt observate pericole la instalațiile electrice, cetățenii sunt îndemnați să informeze operatorul de distribuție.

Vă amintim că la 28 martie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod galben de schimbare bruscă a vremii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *