Actualitate

Meteorologii anunță ninsori în toată țara

În perioada 17-18 ianuarie se prevăd ninsori foarte puternice. Grosimea stratului de zăpadă va constitui 25-30 cm, izolat și mai mult. Va viscoli, pe drumuri va troieni.

Vântul va sufla din nord cu intensificări în rafale de până la 18-23 m/s. Începînd cu data de 19 ianuarie vremea se va răci brusc.

În acest context, salvatorii avertizează cetățenii să nu să se supună riscului și să pornească la drum, pentru a evita situațiile de risc. Mașinile trebuie echipate corespunzător, în portbagaj să existe lopată și nisip, dar și lanțuri pentru anvelope. La ieșirea din casă, asigurați-vă că sunteți bine îmbrăcat, având rezerve de mâncare, băuturi calde și bateria telefonului plină. Dacă vă pomeniți cu mașina în pericol, cereți ajutor, alertând serviciile de urgență și nu stați prea mult în automobilul pornit, pentru a evita intoxicațiile cu monoxid de carbon.

Mai mult, populația este rugată să respecte normele antiincendiare și alte norme de securitate, pentru a nu-și pune viața în pericol. În cazul în care sînteți în situații excepționale, apelați numărul de telefon 901.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *