CSI / Rusia

Metoda de recrutare interzisă grupării Wagner, folosită acum de armata rusă: ”Încearcă să evite o nouă mobilizare foarte nepopulară”

Serviciile secrete britanice susțin că armara rusă ”copiază” metoda folosită de gruparea Wagner pentru a recruta ruși în armată.

Un raport făcut public joi arată că armata rusă recrutează deținuți din închisori pentru a-i trimite în Ucraina.

”Ministerul rus al Apărării din Rusia a intensificat o schemă de recrutare a prizonierilor ruși pentru a lupta în Ucraina”, au transmis serviciile secrete britanice.

Numai în aprilie 2023 au fost înrolați în armată până la 10.000 de deținuți, susține ministerul britanic al Apărării.

”Este un efort mai amplu și intens al armatei ruse de a-și consolida efectivele, încercând în același timp să evite implementarea unei noi mobilizări obligatorii, care ar fi foarte nepopulară pentru publicul rus”, a mai precizat sursa citată, potrivit Știrile PROTV.

Motivul pentru care Wagner nu a mai recrutat deținuți

Gruparea de mercenari Wagner, condusă de oligarhul Evgheni Prigojin, a trimis zeci de mii de deținuți pe frontul din Ucraina. Numărul exact nu a fost făcut public. În decembrie 2022, Departamentul american al Apărării estima că erau desfășurați în Ucraina aproximativ 40.000 de ruși scoși din închisori. Lor li s-a promis că, după 6 luni, vor fi grațiați.

Cu toate acestea, mulți dintre cei capturați au reclamat faptul că sunt folosiți drept ”carne de tun”.

În februarie 2023, Prigojin a anunțat că renunță să mai aducă deținuți în Ucraina. Potrivit Ministerului britanic al Apărării, Rusia a retras grupării de mercenari permisiunea de a recruta din închisori, din cauza disputei între Prigojin și liderii armatei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *