Editorial

Mi-au dat ăștia mașină! ….și se pare că nu-i o Volgă neagră!

Prietenii de pe rețelele de socializare îmi semnalează un material publicat de un fost fruntaș PPCD, care se pare că are informatori peste Prut. Ștefan Secăreanu, unul dintre cei mai fideli locotenenți a lui Iurie Ivanovici, se jeluie că nimica bun nu au adus manifestațiile unioniste de acest an și anunță publicul că aș avea o mașină nouă și frumoasă, cumpărată de nimeni altul decât Plahotniuc: „de peste Prut suntem informați că „expulzații” și-au procurat și mașini mișto… din finanțările „unioniste” oferite de viitorii președinți ai Republicii Moldova…”.

NU VĂ E RUȘINE? V-ați tot gudurat ca niște căței în călduri pe lângă tineret, doar-doar o să vă dea frâiele noii mișcări și când ați văzut că vă ignoră total și nu vor compromiși pe lângă ei, ați decis că n-are niciun rost să ieși în stradă și că lucrurile trebuie făcute mai… inteligent?
Cât de inteligenți ați vrea să fie tinerii? Cât să veniți voi în fruntea bucatelor? Căutați stăpâni? Vedeți că Iurie Ivanovici a rămas singur.

NU VĂ E RUȘINE? După ce v-ați făcut interesele bolnave pe baza credinței sincere a oamenilor de a scăpa de râia rusească, după ce l-ați votat pe Voronin și ați discreditat orice alte nuclee românești cu fabricațiuni de genul listei lui Șandrovski, din dorința nebună de a acumula voturi, acuma sunt greșite mișcările civice (deci apolitice) care nu vă pun pe voi în centrul existenței?

NU VĂ E RUȘINE? După ce ați creat separații false în capul oamenilor precum că:
– a te declara moldovean este greșit, ba chiar o boală (pentru a reduce la cât mai puțin bazinul unionist separând moldovenii de români);
– că doar prin politică și doar prin PPCD (și doar printr-un lider, eventual cât mai aproape de imaginea christică/a lui Iisus) se pot realiza dezideratele naționale;
– doar românii din Basarabia sunt adevărații români / daci / ortodocși, pe scurt o specie rară și mult mai purtătoare de românism decât cei din Țară;
Și câte și mai câte diversiuni, acuma veniți și spuneți că o mișcare unionistă civică, tânără, sincronizată cu cea din România, care se autofinanțează, este nocivă?

NU VĂ E RUȘINE? Ați fi vrut ca din lupta actuală dintre clanurile de oligarhi, unioniștii să nu-și urmeze interesul (de a promova Unirea ca singura salvare) și ați fi vrut să strige ca papagalii numai – Miliardul înapoi, la semnalul foștilor voștri colegi de partid? De ce așa, ca să contribuie la crearea unui nou partid, unei noi speranțe, unui nou deceniu de viață pentru proiectul statal Republica Moldova?

NU VĂ E RUȘINE? România era bună doar să vă trimită bani ca să vă finanțeze partidul vostru separatist? Acuma, după ce ne-am fript cu voi, ca și restul cetățenilor sinceri din Republica Moldova, vorbiți de „simioni aduși de peste Prut”?

NU VĂ E RUȘINE? În urma ultimelor acțiuni unioniste făcute la Chișinău, 67% dintre români vor unirea cu Republica Moldova până în 2018, iar doar 14% se opun. Adică chiar mai mult decât 3 din 4 români, cum erau ultimele sondaje. Și cu siguranță și în Republica Moldova am mai câștigat procente bune în bătălia cu numărul celor la care prind minciuni din astea din manualul de propagandă. Nu am nici apartament la Chișinău cum ziceați acum 2-3 ani, nici mașină, ci doar o iubire mare față de neamul românesc de peste Prut. Și mai am ceva: siguranța că vom face Unirea!

ȘI DACĂ TOT NU VĂ E RUȘINE, dați-mi, nenicilor, mașina aia. N-am avut niciodată un automobil personal și nici nu aveam de unde să-mi cumpăr. Sunt cel mai prost șofer pe care îl cunosc. Cu ocazia asta, dacă mi-o dați, aveți și voi pretextul unui mic accident rutier, că de mult n-ați mai fabricat unul. Cam din 2008 încoace.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *