Femeia

Micile obsesii de fiecare zi

Nu poţi spune „Nu” niciodată şi verifici obsesiv pagina ta de Facebook. Realizezi că există o problemă, dar nu te poţi opri din a face aceleaşi greşeli zi de zi.

Eşti dependentă de seriale. Friends, Gossip Girls, Prison Break, Mad Men… şi lista poate continua. Ai obiceiul să pierzi nopţi la rând pentru a afla „ce se întâmplă mai departe”, iar orele de somn sunt din ce în ce mai puţine. Te trezeşti obosită, cu dureri de cap şi eşti tot mai puţin eficientă ziua, la birou.

Ca să scapi de acest obicei, încearcă să faci un program raţional, impune-ţi să nu te uiţi la mai mult de două-trei episoade pe seară. Astfel, te vei bucura de filmele tale preferate mai multă vreme.

Un maraton de film e totuşi permis să faci în weekend, când afară plouă torenţial sau trebuie să stai o săptămână în casă din cauza unei răceli.

Verifici pagina de Facebook din două în două minute. Discutând cu prietenii virtuali ori postând tot felul de lucruri, rişti să ratezi evenimentele care se petrec lângă tine şi chiar să-i ignori pe prietenii tăi reali. Asta ca să nu amintim de durerile de cap şi ochi provocate de statul prea mult la calculator.

Încearcă să nu îţi petreci chiar toată ziua în reţelele de socializare de pe internet, dând obsesiv refresh. Verifică mesajele, accesează link-urile interesante postate de alţii, dar nu te simţi obligată să comentezi orice gând al vreunui prieten. Încearcă să limitezi această activitate la nu mai mult de câteva ore pe zi şi petrece-ţi orele libere în parc sau la un ceai rece cu prietenele.

Teoretic, nimic nu e atât de important pe Facebook încât să merite să stai non-stop cu ochii pe ecran. Poate doar dacă vrei să te asiguri că preşedintele într-adevăr a fost ales.

Nu poţi refuza pe nimeni, niciodată. Ţi se pare drăguţ că lumea te ştie drept „cea mai amabilă fată din lume”. Aşadar, reuşeşti să te încarci cu proiecte, comisioane pentru mama, ore de dădăcit copilul fratelui? Nu eşti în stare să refuzi pe nimeni, iar acest lucru nu poate decât să-ţi dăuneze pe termen lung. Vei avea tot mai puţin timp pentru tine şi vei obosi alergând de colo-colo.

Ori de câte ori o persoană îţi cere ajutorul, încearcă varianta „lasă-mă puţin să mă gândesc la asta” şi analizează dacă ai timp să faci respectivul lucru.

E permis să spui un „Da” direct când e vorba de lucruri importante, precum urgenţe medicale sau proiecte care trebuie rezolvate rapid. Dar nu îţi amâna ora de sport doar pentru că vecina te-a rugat să-i duci căţelul la plimbare. 

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *