Internațional

Microsoft anunţă într-un document bursier concedierea a 10.000 de angajaţi până la sfârşitul lunii martie

Grupul informatic american Microsoft anunţă miercuri, 18 ianuarie, o serie de măsuri de economisire, din cauza condiţiilor macroeconomice, inclusiv concedierea a aproximativ 10.000 de angajaţi până la sfârşitul lunii martie, reprezentând un pic sun 5% dintre abgajaţii gigantului, relatează AFP.

Grupul explică într-un document bursier că a luat această decizie ”ca răspuns la condiţiile macroerconomice şi schimbării priorităţilor clienţilor”.

Microsoft urmează să-şi publice rezultatele trimestriale la 24 ianuarie.

Cifra sa de afaceri ar urma să crească cu doar 2,7% în decurs de un an, un ritm foarte scăzut al gigantului informatic, obişnuit cu o creştere de două cifre.

În urma unei ”explozii”, la începutul pandemiei covid-19, cererea de produse informatice s-a normalizat, o mişcarea accentuată în ultimele luni de o creştere a dobânzilor Băncii centrale americane (Fed).

Microsoft a rezistat, iniţial, mulţumită unui dinamism al informaticii la distanţă (cloud), însă întreprinderile tind să-şi limiteze investiţiile, de câteva luni, de teama unei degradări a economiei.

Mai multe grupuri mari din sectorul tehnologic au efectuat concedieri de amploare – inclusiv Amazon, care a anunţat la începutul lui ianuarie desfiinţarea a peste 18.000 de posturi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *