Bună Dimineața

Micșorați prețurile, șarlatanilor

Marțea trecută, când lumea era panicată și a luat cu asalt magazinele și piețele din capitală, eu am urmărit direct de la fața locului cum vânzătorii modificau prețurile din jumătate, în jumătate de oră. Ei argumentau acest gest prin faptul că procură produsele în euro și din această cauză suportă pierderi. Cel mai amuzant este faptul că mulți dintre ei vindeau mere, zahăr, ulei sau cartofi din R. Moldova. Alții totuși au recunoscut că acum au posibilitatea să-și umple buzunarele. „Acesta este business frate, doar business”, mi-a spus atunci cu satisfacție un comerciant.

Majorări de prețuri se observă și pe rafturile magazinelor. Dacă scumpirea fructelor și a legumelor mai poate fi explicată prin faptul că acum nu este sezonul lor, atunci scumpirea conservelor din carne, pastelor făinoase, lactatelor, dulciurilor și a mezelurilor, cum poate fi argumentată?! La unele produse prețurile au crescut cu câteva zeci de bănuți, iar la altele chiar și cu câțiva lei.

N-au rămas în urmă nici restaurantele și cafenelele. Miercuri și joi unii proprietari reușise deja să schimbe meniurile, alții mai „inventivi” s-au limitat doar la lipirea noilor tarife în dreptul bucatelor. Argumentul este același la toți: noi importăm în valută și nu putem păstra prețurile vechi. Dar acum când leul și-a revenit din șoc, ce vă împiedică să micșorați prețurile, șarlatanilor?

Unicul lucru pe care am putea să-l facem noi, e să-i boicotăm pe cei care păstrează prețurile ridicate. Probabil lipsa de clienți îi va face să regândească tarifele și să revină la costurile precedente, care tot nu erau deloc mici.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *