Social

Micuțul Artiom, căzut de la etajul unui bloc de locuit din Cupcini, se simte mai bine. „S-a trezit și a salutat blând medicul, apoi a numărat una, două, trei iconițe ce se află lângă pat”

Artiom, băiețelul în vârstă de 7 ani, care a căzut de la etajul 4 al unui bloc de locuit din Cupcini, raionul Edineț, se simte mai bine. Acesta a fost transferat din secția reanimare în secția chirurgie. Informația a fost confirmată de către purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu, relatează TV8.

În același timp, și Tatiana Rusu, directorul fundației de caritate care se ocupă de colectarea donațiilor pentru Artiom a scris pe pagina de Facebook că micuțul este deja e mai bine, dar că urmează o cale lungă de reabilitare. 

„S-a trezit și a salutat blând medicul, apoi a numărat una, două, trei iconițe ce se află lângă pat. A întors capul spre mine și cu o voce de abia auzită mi-a zis că îl doare piciorul … mi se rupe sufletul să-l văd în așa stare, însă mulțumesc Domnului că e în viață. Mi-am dat seama că are mulți îngeri printre oameni, aici pe pământ care îl veghează…”, a scris Tatania Rusu. 

Din ziua deschiderii campaniei de colectare de fonduri pentru reabilitarea băiatului s-a reușit adunarea sumei de aproape 6 mii de euro.

Menționăm că la 4 iulie, Ministrul Sănătății (MS), Ala Nemerenco, a venit cu noi informații privind starea de sănătate a băiatului în vârstă de 7 ani care a căzut săptămâna trecută de la etajul 4 al unui bloc de locuit din orașul Cupcini, raionul Edineț. Șeful MS anunță că micuțul a fost extubat și este în conștiință.

„Avem astăzi primele noutăți bune referitor la starea băiețelului transferat din Edineț – este extubat și în conștiință. În pofida criticilor agresive lansate de părinte și un avocat în spațiul public, sub presiunea cărora au fost nevoiți să-și facă munca, medicii au apreciat o tactică corectă chiar de la început și au scos copilul din starea critică cu risc pentru viață”, a menționat Nemerenco.

De asemenea, ministrul a venit și cu un mesaj de mulțumire adresat medicilor care s-au implicat în acest caz.

„Avem medici minunați și mulțumesc tuturor celor implicați – serviciul AMU, personalul din SR Edineț, SC Bălți, IMC, echipelor de urgentiști, reanimatologi, pediatri, chirurgi și asistenți medicali, celor care au mers la Edineț și noaptea, și ziua și au făcut tot ce le stă în puteri să salveze micuțul. Urmează perioade lungi de tratament și recuperare”, a adăugat Nemerenco.

Vă amintim că micuțul Artiom, care a suportat traumatisme grave după ce a căzut de la etaj, a suportat o intervenție. Aceasta a fost efectuată la Edineț, de către un doctor de la Spitalul Clinic Bălți.

Ulterior, micuțul a fost transferat cu reanimobilul la Bălți. Informația a fost confirmată de către purtătoarea de cuvânt a instituției medicale, Adriana Galici.

Doctorii efectuează proceduri specifice corespunzătoare, pentru a-l pregăti pe Artiom de drum. Purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu, a confirmat că minorul va fi internat în cadrul instituției.

Tragedia s-a produs miercuri seara, în jurul orei 18:00.

Astfel, în cadrul cercetărilor, oamenii legii au stabilit că geamul apartamentului era deschis, iar la un moment dat băiatul a urcat pe pervaz, s-a sprijinit de plasă și a căzut în gol.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *