Economie

MIEPO şi-a propus să atragă anual câte cinci proiecte investiționale noi

Obiectivul este stipulat în noul Plan Strategic de Dezvoltare (PSD) pentru anii 2016 – 2020, aprobat astăzi de Consiliului de Coordonare al MIEPO.

Pentru realizarea acestui scop, ”instituția va pune accentul pe conectarea companiilor naționale în lanțurile valorice internaționale, promovarea unui rol proactiv în implementarea politicilor guvernamentale pe toate dimensiunile, dezvoltarea noilor parteneriate atît cu companiile multinaționale prezente deja pe piața Republicii Moldova, cît și cu altele noi, care activează în regiune sau pe piețele UE, CSI și SUA, a menționat Vitalie Zaharia, directorul MIEPO.

PSD definitivează că sectoarele prioritare de activitate ale MIEPO vor fi agricultura și industria alimentară, industria de fabricare a produselor textile, tehnologia informației și comunicațiilor.

Prezent la ședință, viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, a subliniat că noul Plan Strategic de Dezvoltare al MIEPO este unul ambițios, care necesită noi abordări. ”Pe tot parcursul existenței sale, MIEPO s-a axat mai mult pe realizarea unor proiecte de export. Acum, cerem ca instituția să pună un accent mai mare pe atragerea investițiilor, deoarece dezvoltarea unor producții moderne, la standardele europene în interior, va facilita nu doar revigorarea diferitor sectoare ale economiei naționale, dar și a exporturilor”, a spus ministrul.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *