Internațional

Miercuri, consulatul german de la Istanbul, închis din cauza unei amenințări sporite de atac

Miercuri, 1 februarie, consulatul german de la Istanbul va fi închis din cauza unei ameninţări sporite de atac în cel mai mare oraş din Turcia, a anunţat Ministerul de Externe german, relatează DPA și Agerpres.

Germania şi-a avertizat cetăţenii din Istanbul că riscul de atac este în mod special ridicat în cartierul central Beyoglu şi în zona Pieţei Taksim, foarte frecventată.

De asemenea, ministerul a precizat că decizia de a închide consulatul a fost luată după ”evaluarea autorităţilor de securitate” şi i-a îndemnat pe cetăţeni să fie vigilenţi şi să evite mulţimile.

Menționăm că săptămâna trecută, Germania, Suedia, Norvegia, Danemarca, precum şi SUA, deja şi-au avertizat cetăţenii în privinţa unui risc crescut de atac în Turcia. SUA şi-au întărit avertismentul luni pentru a include şi Istanbulul.

Turcia, în schimb, şi-a avertizat cetăţenii în privinţa unor atacuri în Europa şi SUA.

Tensiunile între Turcia şi unele ţări europene s-au intensificat din cauza unor proteste pe care Ankara le consideră islamofobe sau antiturceşti.

Recent, politicianul de extremă dreapta danezo-suedez Rasmus Paludan a dat foc unui Coran în faţa unei moschei din Stockholm şi a ameninţat că va face acest lucru în fiecare săptămână până când Turcia va aproba aderarea Suediei la NATO.

Suedia, alături de Finlanda, vrea să se alăture NATO drept rezultat al războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Toate cele 30 de state membre NATO trebuie să fie de acord cu acest lucru.

Totodată, menționăm că Turcia şi Ungaria încă nu şi-au dat acordul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *