Ultima oră

MIERE în centrul Chișinăului

Liderul apicultorilor a spus că târgul se va desfăşura în perioada 15-19 august. După care la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare va avea loc o şedinţă cu apicultori la care se va discuta despre această ramură. Totodată, apicultorii care vor dori să continue să-şi comercializeze mierea în cadrul târgurilor vor putea organiza târguşoare similare prin sectoarele capitalei.

Ştefan Condratiuc a mai comunicat că în ultima zi a târgului va fi organizat un concert de binefacere şi mai multe concursuri. De asemenea, apicultorii îşi vor prezenta cele mai bune produse, dar şi echipamentele cu care lucrează.

Liderul apicultorilor spune că la târg mierea va fi mai ieftină, însă nu şi cea de salcâm, care în acest an este deficitară din cauza că salcâmul a înflorit mai degrabă şi albinele nu au reuşit să adune prea mult polen. „Totuşi, situaţia la general a mierii este foarte bună. Iniţial am avut o perioadă proastă în primăvară şi din această cauză e puţină miere de salcâm, dar ploile au făcut să crească bine florile spontane şi cele de fâneaţă, de pe care albinele au adunat multă miere”, a subliniat Ştefan Condratiuc.

Acum un kilogram de miere costă de la 50 de lei. Cea mai scumpă este mierea de salcâm care ajunge şi la 85 de lei per kilogram.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *