Actualitate

Migranţii şi refugiaţii sunt cel mai mult supuşi torturii

Milioane de migranţi lucrează în condiţii de muncă forţată, iar în unele cazuri chiar în condiţie de sclavie, constată raportul anual privind respectarea drepturilor omului în lume, prezentat de Amnesty International. 

„Lipsa de acţiune la nivel global transformă lumea într-un loc extrem de periculos pentru refugiaţi şi migranţi. Drepturile migranţilor sunt încălcate atât în ţările slab dezvoltate, cât şi în ţările Uniunii Europene”, a declarat directorul Amnesty International Moldova, Victor Panţâru, ân cadrul unei conferințe de presă.

De altfel, în multe dintre republicile fostei Uniuni Sovietice, persistă cazurile de atac asupra libertăţii de exprimare şi asociere. „Autorităţile din Belarus, Rusia şi Tadjikistan au aplicat o legislaţie represivă pentru a stopa munca unor ONG-uri şi pentru a persecuta activitatea societăţii civile. Totodată, Belarus rămâne a fi „călăul Europe”, deoarece încă nu a abolit pedeapsa cu moartea, iar în anul 2012 trei persoane au primit pedeapsa capitală”, a adăugat Victor Panțâru.

„În Europa ia amploare fenomenul discriminării minorităţilor etnice, ca de exemplu a persoanelor de etnie romă. Comisia Europeană nu a întreprins măsuri în acest sens, deşi este de competenţa legală a acesteia de a porni proceduri penale pe motiv de discriminare pe bază de rasă”, a subliniat directorul Amnesty International Moldova.

Timpul.md (A.G.) via IPN 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *