Cultură

Mihai Ciobanu, la al XIX-lea album muzical

Solicitat de TIMPUL să spună de ce anume aici a decis să-şi organizeze manifestarea, el a răspuns că, de fapt, aceasta se înscrie şi ea în cadrul Zilelor Europei.

Lansarea CD-ului a fost moderată de Anatol Caciuc, redactor muzical la Radio Moldova, care a scris pe coperta albumului următoarele: „Prin fiecare cântec dăruit admiratorilor săi, Mihai Ciobanu, cel mai prodigios interpret de muzică populară de la noi, demonstrează dragoste de viaţă şi de oameni, dar şi că muzica este arta ce are marele dar de a pune în mişcare sufletul omenesc”. Anatol Caciuc îndeamnă publicul meloman să asculte aceste cântece şi să lase sufletele să vibreze de emoţii.

Cei prezenţi la lansare au avut prilejul să asculte încă o dată vocea melodioasă a lui Mihai Ciobanu. El a interpretat mai multe piese înregistrate pe noul CD, fiind acompaniat de orchestra fraţilor Vasile şi Vitalie Advahov cu care le-a şi înregistrat. Vasile Advahov a spus că, deşi a colaborat cu mai mulţi interpreţi de marcă, pentru el şi fratele său, dar şi pentru întreaga orchestră, a fost o onoare să lucreze în studio cu Mihai Ciobanu.

„Sârba lui Cazanoi”, „Drag mi-i jocul, arză-l focul”, „Ţară scumpă şi frumoasă”, „Anii cei mai dragi din viaţa mea”, „Hai, mândro, cu mine-n lume”, „Cântecul Prutului”, „Lume, lume, cât de dragă-mi eşti”, „Pământule, nu fi greu”, „Cânt cu drag la lumea toată” sunt doar câteva dintre piesele înregistrate pe acest CD.

Mihai Ciobanu a destăinuit pentru TIMPUL că, în curând, îşi va lansa CD-ul la Toronto, Canada, unde este stabilit cu traiul feciorul său, Mihăiţă Ciobanu, un violonist virtuoz, care a lucrat şi el în orchestra fraţilor Advahov. În viitorul apropiat, tatăl şi fiul Ciobanu vor propune ascultătorilor CD-ul „O vioară, un cântec, un dor”, cu muzică instrumentală şi cu voce.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *