Actualitate

Mihai Eminescu adus la Chișinău

La vernisajul expoziției a participat ministrul Culturii din Republica Moldova, Boriș Focșa, unul dintre promotorii acestui eveniment. Fără a da detalii despre implicarea financiară ale ministerului în organizarea expoziției, ministrul a preferat să vorbească despre însemnătatea acestui eveniment.

,,Cultura este ceea ce rămâne când toate sunt uitate, dovadă sunt și obiectele care au aparținut marelui Eminescu. O asemenea expoziție nu se numără în bani”, a declarat ministrul.

Daniel Corbu, directorul Muzeului de Literatură din Iași, instituție din patrimoniul căreia fac parte exponatele, a vorbit și despre alte atracții ale acestei expoziții, pe lână obiectele personale ale marelui poet: ,,Avem 50 de obiecte, între care și ediții de poezii de la 1874”.

Ceasul cu mecanism francez al poetului Mihai Eminescu, expus la Muzeul de Artă este o bijuterie din aur masiv de 18 karate și, alături de inel, a fost un dar al tatălui lui Mihai Eminescu pentru fiul său. Ambele poartă monograma poetului și au fost recuperate în anii 70 din colecția unor descendenți de pe linia surorii Aglaia Eminovici.

Expoziţia este organizată de către Ministerul Culturii şi Muzeul Naţional de Artă a Moldovei în colaborare cu Muzeul Literaturii Române din orașul Iaşi, România. Expoziţia va fi deschisă pentru vizitatori până la 15 mai.
 
sursa: arena.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *